Nová dispozice bytu vytváří „otevřený“ prostor společných částí – obývací prostor, jídelna, kuchyně a nepobytové části – galerie, které jsou uspořádány kolem centrálního světlíku s výhledy do vnitrobloku na sever. Soukromé prostory – ložnice rodičů, ložnice dětí a koupelna jsou vymezené stávajícími plnými vazby krovu a jsou orientovány k jižní straně v uliční frontě ul. Levá.

Vstupní prostor - předsíň je stávající a navazuje na ni WC. Z předsíně je přístup do hlavního obytného prostoru, který se otevírá do zvýšeného „vikýře“ a má výhled do vnitrobloku. Obytný prostor je v části rozdělen „galerií“, která je přístupná po schodišti začínajícím za předsíní. Galerie má oboustranné osvětlení jak ze strany vnitrobloku, tak pásem oken orientovaných na jih. Otevřený prostor společných částí volně „obtáčí“ středový světlík a vytváří tak další jednotlivé části – jídelní prostor, kuchyně, chodba. V chodbě je navrženo nové střešní okno osvětlující i prostor kuchyně. Jídelna je rovněž orientována do vnitrobloku a má světlou výšku 2,36m, prostor kuchyně má zvednutou podlahu o 150mm. Prostor nad kuchyní je vymezen technickým prostorem se skladem, obsahující zásobník TUV ohřívaný slun. kolektory a plyn kotlem. Z tohoto prostoru je výstup na střechu. Podél prosklené severní stěny směrem do dvora je minimální terasa.

autoři: Jakub Hendrych, Jan Hendrych